ЖИТТЯ

Окупанти посилюють тиск на працівників критичної інфраструктури Енергодару

Ситуація в Енергодарі залишається складною. В Енергодарі окупанти посилюють тиск на мирних мешканців, працівників комунальних підприємств та атомної електростанції.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодара”.

Загарбники намагаються примусити працівників ЗАЕС підписувати договори з експлуатуючою організацією від «росатому», але персонал тримається. Має місце й фізичний тиск, людей викрадають прямо з роботи. Вже навіть не на десятки, а на сотні йде перелік тих осіб, які побували в катівнях. Ще багато людей, в тому числі й працівників атомної станції, там залишаються. Серед них — ті, хто не погоджуються підписувати контракти з ворогом та мають проукраїнську позицію.

Загалом ситуація в Енергодарі залишається складною. Окупанти не дають підключити ЗАЕС до енергетичної системи, щоб забезпечити тепловою енергією хоча б місто, тому енергодарці змушені мерзнути у своїх домівках. Наразі температурний режим в помешканнях містян складає близько 10-15 градусів тепла.

Також окупанти блокують виїзд мирних мешканців на територію, підконтрольну Україні. Всілякі спроби чинної влади доставити в місто гуманітарну допомогу та ліки.

Активних рухів в напрямку депортації мирного населення міста з боку окупантів не спостерігається. Але загарбники пропонують своїм поплічникам-колаборантам, працівникам окупаційних адміністрацій тимчасово виїхати зі своїми родинами до Криму.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти перешкоджають включенню енергоблоків Запорізької АЕС. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас