ЖИТТЯ

Які обмеження діятимуть в Україні на зимові свята

Незважаючі на новорічні свята, всі обмеження воєнного часу на цей період в Україні діятимуть. Поліцейські контролюватимуть дотримання комендантської години та заборони на піротехнічні засоби. Порушникам загрожує штраф або виправні роботи. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна та речницю Нацполіції України Мар’яну Реву, поліцейські перевірятимуть документи, доставлятимуть в підрозділи поліції для встановлення особи чи для перевірки цієї особи.

Перш за все, люди повинні пам’ятати про те, що існує комендантська година, і про те, що не можна ігнорувати сигнали повітряної тривоги, незалежно від того, який це день — святковий чи не святковий. Ми розуміємо, наскільки підступним є наш ворог, який з цинічним задоволенням, можливо, буде намагатися зіпсувати нам святкові дні”, — сказала Рева.

Вона пояснила, що є певні вимоги комендантської години, незалежно від того святковий чи не святковий день. Поліцейські перевірятимуть документи, доставлятимуть в підрозділи поліції для встановлення особи чи для перевірки цієї особи.

Рева наголосила, що в підрозділах поліції, в розгорнутих мобільних пунктах поліції діють пункти обігріву. І якщо людина опинилася в комендантську годину на вулиці, не може вчасно повернутися додому чи туди, куди хотіла, то можна звернутися в ці пункти та пробути там до закінчення комендантської година. Рева також нагадала, що піротехнічні засоби — і їх реалізація, і їх використання — по всій території України заборонені.

Щодо новорічних ялинок, які встановлюють на вулицях міст та селищ України, то через війну в країні, постійні обстріли та проблеми зі світлом більшість міст відмовилися від святкування та яскравих ілюмінацій. Проте єдиної думки щодо ялинок серед очільників великих міст немає. Видання Forbes Ukraine порахувало, чи може новорічне дерево погіршити ситуацію з енергопостачанням, особливо у великих містах України. Так, принаймні 10 українських обласних центрів цьогоріч не встановлюватимуть новорічні ялинки. Зокрема, Дніпро, Рівне, Чернівці, Чернігів, Черкаси, Харків, Тернопіль, Вінниця, Миколаїв та Суми.

Владлена Мачульська

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас