ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині судитимуть агента спецслужб рф

На Дніпропетровщині судитимуть агента спецслужб рф.  Чоловік передавав ворогу дані про місця дислокації ЗСУ та розташування стратегічних об’єктів. Він розумів, що надану інформацію загарбники можуть використати для нанесення ракетних ударів.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, з травня 2022 року чоловік на виконання завдань представників ФСБ рф збирав та передавав їм інформацію щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ, переміщення української військової техніки, кількості, напрямку їхнього руху, розташування залізничних вокзалів та аеродромів на території Дніпропетровської області.

Агент передавав розвідувальні дані як фото та відеофіксацію через месенджер Telegram. При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

Чоловіка було затримано під час виконання чергового завдання. В ході обшуку його авто вилучено мобільний телефон, який він використовував у передачі даних ворогу.

На Дніпропетровщині судитимуть агента спецслужб рф

На Дніпропетровщині судитимуть агента спецслужб рф

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного мешканця м. Дніпра за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Раніше ми повідомили про те, які обмеження діятимуть в Україні на зимові свята. На Дніпропетровщині засудили педофіла до 13 років позбавлення волі.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас