ЖИТТЯ

Погода на 20 грудня: у Нікополі хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Нікополі – похмурий. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде північного, півнчіно-західного і південного напрямку, до 3 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме -5… -6 °С. Вранці буде -5… -2 °С. Вдень очікується 0… -1 °С, а ввечері синоптики прогнозують -1 °С.

Схід сонця 20-го грудня можна зустрічати о 7:25, а захід сонця чекатиме о 15:54. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1968-му: тоді вона була 10,8 градусів тепла. А найхолодніше було у 1895-му — 22,2 градусів.

20 грудня вшановується пам’ять святителя Амвросія. У минулі часи цей день нібито підводив підсумок під святами року, що минав, тому говорили: “Амвросій свята відкинув”. Яка погода була в цей день, така буде і в січні. Мисливці мали свою прикмету на день Амвросія. Збираючись на полювання, вони спостерігали за собакою: якщо вона починала валятись у снігу, йти на полювання було не слід — заметіль у дорозі застане.

Альона Антонова 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас