ВЛАДА

На території Запорізької АЕС нині знаходяться близько 500 озброєних російських загарбників

Зеленський розповів, скільки озброєних бойовиків рф наразі перебувають на Запорізькій АЕС. За його словами на станції нині знаходяться близько 500 озброєних російських загарбників.

Про це  заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким каналам TF1 і LCI, яке опублікувала пресслужба Офісу президента, передає Інформатор.

«Запорізька АЕС повністю окупована, там шантажували наш технічний персонал, щоб вони переписували навіть своє громадянство. Там всередині технічно все заблоковано. На станції знаходяться 500 бойовиків, у них є вибухівка, вони всі озброєні. Вони дають їжу, воду по годинах технічному персоналу. Станція не працює. Чи може бути вибух? Залежить від людей, які всередині. Я вважаю, залежить все від цих 500 бойовиків», – заявив Зеленський.

За його словами, те, що росія хоче провести на ЗАЕС «демілітаризацію без демілітаризації» — це неможливо.

«Спочатку виведення 500 бойовиків зі станції і повний контроль українського технічного персоналу, і тоді станція запрацює», – зазначив він.

Президент наголосив, що люди у Франції мають знати, що відбувається із Запорізькою АЕС.

«Чорнобиль — це був один блок, і ми знаємо, яка це була трагедія. А тут шість блоків. Далі, Запорізька АЕС експортувала дешеву електрику в Євросоюз. Тобто вони не просто так захопили. Вони нам зупинили цю електрику, зупинили експорт, зменшили доставку електрики в Україну для споживача, для звичайних людей. Що це за військова операція? Просто тероризм», – сказав Зеленський.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники тричі обстріляли з важкої артилерії дві громади Нікопольського району. Увечері окупанти вдарили по Нікополю з важкої артилерії.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас