ЖИТТЯ

На ЗАЕС працюватимуть мобільні котельні для запобігання замерзання критичних систем

На тимчасово окупованій росіянами Запорізькій АЕС працюватимуть мобільні котельні на дизельному паливі. Це потрібно для запобігання замерзанню критичних систем станції у зимовий період.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодара”.

В МАГАТЕ повідомляють, що мобільні дизельні котельні потужністю 1-3 МВт встановлені та працюють на одному з енергоблоків, ще кілька інших розміщені в інших місцях на майданчику станції. За даними агентства, ЗАЕС має 20 стаціонарних аварійних дизель-генераторів, які перебувають в режимі очікування та готові забезпечити електроенергію, якщо не буде зовнішнього живлення.

«Однак, щоб підвищити здатність справлятися з такою втратою електроенергії за межами підприємства, зараз також розгортаються мобільні дизельні генератори як запобіжний захід. Два таких мобільних генератора вже підключені до одного блоку і перебувають в режимі очікування. Кілька інших мобільних генераторів мають бути випробувані та підключені до інших реакторних блоків», – повідомляє МАГАТЕ.

Раніше ми повідомили про те, що зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС буде погоджено та створено найближчим часом. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас