Нікополь До сайту

Як розпізнати переохолодження та надати першу медичну допомогу: поради

Зима може буде дуже важкою. На жаль, ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв. Зокрема, маємо знати, як ідентифікувати переохолодження та яку домедичну допомогу потрібно надати постраждалому, щоб не нашкодити.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на публікацію Міністерства охорони здоров’я України.

Реклама

Армія рф не припиняє тероризувати Україну. Через це  зима цьогоріч може бути важкою. Крім того, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких сценаріїв. Як ідентифікувати переохолодження:

Стадія 1: з’являються лихоманка, слабкість, втома й сонливість, розвивається дрібне (холодове) тремтіння м’язів і “гусяча шкіра”.

Стадія 2: холодове тремтіння досягає максимуму, з’являється поверхневе охолодження. При цьому сонливість переходить у розлад свідомості.

Реклама

Стадія 3: якщо людині перестає бути холодно (вона не тремтить), у неї починається гіпотермія. Вона може призвести до зупинки дихання та серця. Можлива втрата свідомості. На цьому етапі вкрай важливо терміново надати допомогу — без неї людина може померти.

Окрім низької температури холодову травму можуть провокувати наступні чинники:

Домедична допомога у разі переохолодження:

Реклама

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі та області згодом запрацює оновлений графік відключення світла. Подробиці – тут.

Альона Антонова

Реклама