ВЛАДА

Як використовувати генератор, аби він приніс тільки користь

Ворожі обстріли руйнують енергетичну інфраструктуру України, а це у своєю чергою до тривалої відсутності електроенергії. Тому українці все частіше купують та встановлюють у себе вдома генератори. Але прилад цей може бути дуже небезпечним, якщо неправильно їм користуватися. Пам’ятайте головне: генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі. 

Про це повідомляє головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Як використовувати генератор, аби він приніс тільки користь

Фахівці радять купувати лише сертифіковані генератори та дотримуватись інструкцій виробника. Не варто приєднувати його до мереж будинку самостійно. Краще викликати спеціаліста. Слід придбати вогнегасник і встановити його на видному місці.

Під час роботи генератор виділяє чадний газ. Тому його потрібно розташувати лише на вулиці. Ставити так, щоб відстань до вікон, дверей була не менш ніж 6 метрів. Краще придбати індикатори чадного газу, щоб убезпечити себе і близьких. Це важливо, тому що під час роботи він сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.

Заправляти генератор слід теж лише на вулиці. Під час роботи він сильно нагрівається, тому спочатку потрібно дати йому охолонути. Не варто тримати горючі матеріали та будь-які предмети поблизу, інакше вони можуть спалахнути.

Пристрій має бути сухим. Захищайте його від дощу та підтоплень. Якщо торкнутися мокрого генератора або підключених до нього приладів, можна отримати ураження струмом.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас