ЖИТТЯ

У Кривому Розі затримали двох прихильників “руського миру”

СБУ викрила чергових ворожих прихильників. Чоловіки з Кривого Рогу агітували та підтримували ворога у соціальних мережах. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення управління СБ України у Дніпропетровській області.

Співробітниками спецслужби заблоковано діяльність мешканця Кривого Рогу. Молодий чоловік створив акаунт у забороненій соціальній мережі і розповсюджував пости з вихвалення політики «кривавого диктатора» та підтримки проекту «малоросія». Власні коментарі з повною підтримкою антиукраїнських меседжів доповнювали деструктивний контент.

Також викрито ще одного безробітного криворожаніна, який не зміг повноцінно реалізувати себе в житті і шукав кращого життя за умови приходу «асвабадитєлєй». Отримуючи новини з проросійських телеграм каналів та рашиських пабліків, чоловік постив це на власній сторінці «Фейсбуку».

Зокрема, він видавав пости з підтримкою окупації ворогом українських міст, а також твердженнями щодо їх «історичної російської належності». До антиукраїнських тезисів він постійно додавав особисті коментарі зі схваленням дій окупаційної влади і підтримки путінського режиму.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що батько та син з Дніпропетровщини намагались незаконно перетнути кордон та ледь не потонули. Детальніше тут.

У Кривому Розі затримали двох прихильників "руського миру"

У Кривому Розі затримали двох прихильників “руського миру”

Чоловіки з Кривого Рогу агітували та підтримували ворога у соціальних мережах

Чоловіки з Кривого Рогу агітували та підтримували ворога у соціальних мережах

СБУ викрила чергових ворожих прихильників

СБУ викрила чергових ворожих прихильників

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас