ЖИТТЯ

Збиті ракети, пошкодження енергетичного об’єкту та екстрені відключення світла: як минув день на Дніпропетровщині

Сьогодні війська рф завдали ракетного удару по території України. Над Дніпропетровщиною наші сили ППО сбили три ракети.  Попередньо – це були Калібри і Х-101.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Інформатор.

Війська рф поцілили ракетами по об’єкту енергетичної інфраструктури у Кривому Розі. Є масштабні руйнування. Також знеструмлено чотири шахти. Під землею були 566 шахтарів, нині всіх вже підняли на поверхню.

Через масований ракетний удар в «Укренерго» повідомили про екстрені відключення світла по всій країні. На Дніпропетровщині без електропостачання – громади у Нікопольському, Синельниківському, Криворізькому, Дніпровському районах. Енергетики, екстрені служби, ОВА та органи місцевого самоврядування роблять все, щоб стабілізувати ситуацію. Наразі вона контрольована. Електропостачання вже вдалося відновити у Верхньодніпровську, Першотравенську, Петропавлівській, Глеюватській, Брагинівській громадах.

Окрім цього, вдень окупанти вдарили з «Градів» по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Є постраждалий – це чоловік 1969 року народження. В нього уламкові ураження, постраждалому надано медичну допомогу. В громаді пошкоджено два приватні будинки, господарську споруду, електромережі.

Пообіді під обстріл потрапила і Великомихайлівська громада у Синельниківському районі. Було пошкоджено лінію електропередач, що призвело до зупинки насосної станції. Наразі і електро-, і водопостачання в громаді відновлено.

Внаслідок перепаду напруги у системі енергоживлення у Дніпрі сьогодні стався збій в роботі територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення. Роботу системи оперативно відновлено.

“Росіяни здійснили масований ракетний удар по Україні. Вже не вперше, бо армія рф – нелюди. Про це знатимуть і пам’ятатимуть всі покоління українців. Росіяни за все заплатять. Зберігаємо спокій і допомагаємо ЗСУ. Програш росії – неминучий. Україну – не зламати”, – написав Микола Лукашук.

Раніше ми повідомили про те, що в Нікополі 33-річний чоловік ходив вулицями міста із забороненою комуністичною символікою. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас