Нікополь До сайту

У Нікополі і районі окупанти понівечили більше 50 багатоповерхівок і 1300 приватних будинків

Починаючи з минулої п’ятниці, 28 жовтня, на Дніпропетровщині не було жодного дня без обстрілів. Найбільше з районів області від ворожих атак страждає Нікопольський. Від регулярних обстрілів, які тривають вже кілька місяців, в районі пошкоджено або зруйновано більш ніж півтисячі багатоповерхівок і близько 1300 приватних будинків.

Щодо ситуації в нашій області протягом останніх 7 днів розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, Про це повідомляє Інформатор.

Реклама

Від дій окупантів протягом тижня на Нікопольщині постраждали троє людей (дві жінки та чоловік). Одна жінка загинула.

Всього ж від початку війни від дій військових рф на території Дніпропетровської області загинуло 159 осіб. З них 6 – це діти.

Збільшилася кількість атак дронами-камікадзе. Починаючи з п’ятниці, зафіксовано влучання ворожих БПЛА по промисловим підприємствам та об’єктам енергетичної інфраструктури у Кам’янському районі, Кривому Розі та Павлограді. Але є й хороші новини: починаючи з п’ятниці, сили ППО збили над Дніпропетровщиною 21 дрон-камікадзе.

Реклама

Окупанти били по області і ракетами: атаки сталися у понеділок і четвер. Ціллю були енергетичні об’єкти, промислове та водне підприємства. Мешканцям області нагадують про необхідність тотальної економії електроенергії і просять поставитися до цього із розумінням.

Щодо розмінування територій області. Від початку війни групою піротехнічних робіт Дніпропетровщини знищено 6026 одиниць боєприпасів, з них:

В області побільшало переселенців. Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині проживає 363,5 тисячі ВПО. Кривий Ріг прийняв 64 тисячі осіб, Дніпро – 146,6 тисяч.

Реклама

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині патрульні врятували 3-річного хлопчика, який бився в судомах на вулиці. Подробиці – тут.

Альона Антонова

Реклама