ЖИТТЯ

«Тату, у мене немає ніг»: батько дівчинки з Нікополя розповів подробиці трагедії

Щодня через війну в Україні гинуть люди. Багато хто дістає поранень. Зокрема, таких людей із жахливими травмами перевозить евакуаційний потяг «Лікарів без кордонів» (MSF). Кілька днів тому у ньому була сім’я із Нікополя: батько, мати і 6-річна дочка. У 33-річної матері — осколкові поранення руки та ноги, а також перелом гомілки. Дівчинка втратила обидві ноги. Трагедія сталася ввечері, 11 жовтня. 

Про це повідомляє Інформатор. Про обстріл розповів батько дівчинки під час поїздки до Львова у поїзді «Лікарів без кордонів».

У родині, яка постраждала від обстрілу, п’ятеро дітей. Двоє з них поїхали в Іспанію. Мати з трьома іншими дітьми виїхала до Польщі близько 3 місяців тому. Вони були у прихистку для переселенців. Батько залишився працювати у Нікополі. 5 жовтня жінка і троє дітей повернулися додому.

“Ми були вдома, каже батько. Обідали і збиралися лягати спати. Я пішов заварити чай. Тоді наш будинок обстріляли з артилерії. Мене відкинуло. Ближче до вибуху були дружина і дочка.

Я отримав лише легкі травми: біль у спині і у вухах. Але дружина і дочка були поранені. Ще двоє наших дітей залишилися неушкодженими. На землі лежало 3 гострих предмета зеленого кольору. Лише один із них вибухнув, два інші були цілі. Я викликав швидку, вони приїхали з людьми із територіальної оборони.

Дочку відвезли прямо до Дніпра, а дружина залишилася в Нікопольській лікарні. Я приїхав з іншою дочкою до Дніпра, де ми були приблизно 10 днів. Мені сказали, що дочці зробили операцію і їй знадобиться додаткове лікування у Львові. Відразу після анестезії, коли вона прокинулася, вона мені сказала: «Тату, у мене немає ніг». Вона повторює це знову і знову: «Тату, у мене немає ніг».

Дружина багато плаче і переживає за доньку. Ще двоє наших дітей живуть у бабусі за Нікополем. Зараз усі троє ми в поїзді «Лікарів без кордонів», який їде до Львова. Через 2 тижні до нас приєднаються ще 2 дітей з бабусею. Там живе сестра дружини».

Цього тижня соцпрацівники «Лікарів без кордонів» відвідали жінку із дитиною у лікарні, де вони продовжують отримувати лікування.  Як допомогти постраждалим від обстрілу з Нікополя матері та дитині читайте – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас