ЖИТТЯ

Мешканка Дніпропетровщини створила 10 тисяч фейкових аккаунтів, щоб підтримувати ворога

Спеціалісти СБУ виявили велику ботоферму. Її створила мешканка Дніпра для пропаганди ворожих наративів серед громадян України та Євросоюзу. Через фейкові аккаунти жінка розповсюджувала дезінформацію щодо суспільно-політичної обстановки в європейських країнах. 

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Крім того, є факти агітації на підтримку країни-агресора і «розгону» закликів до захоплення державної влади в Україні. Для проведення інформаційних диверсій окупанти створили майже 10 тис. фейкових акаунтів. Для їх анонімної реєстрації використовували sim-картки українських, російських та європейських мобільних операторів.

Ботоферму створила мешканка Дніпра, завербована спецслужбами рф. Дівчина тривалий час працювала у сфері ІТ. Після повномасштабного вторгнення на неї «вийшов» представник ворожих спецслужб і запропонував співробітництво з окупантами.

Мешканка Дніпропетровщини створила 10 тисяч фейкових аккаунтів

Мешканка Дніпропетровщини створила 10 тисяч фейкових аккаунтів

За вказівкою московського куратора жінка створила ворожу ботоферму. Необхідне обладнання встановила в орендованій квартирі. Використовуючи спеціальне програмне забезпечення, щодня вона реєструвала в інтернеті до 100 фіктивних облікових записів. Через них «генерувала» у соцмережах маніпулятивний контент. У тому числі фейкові коментарі «відомих експертів» і «політологів».

Для підготовки прокремлівських дописів зловмисниця використовувала матеріали з пропагандистських інтернет-ресурсів кремля. За цей їй платили з рф.

Мешканка Дніпропетровщини підтримувала ворога

Мешканка Дніпропетровщини підтримувала ворога

Під час обшуків за місцем розташування ботоферми співробітники СБУ виявили комплекти GSM-шлюзів для реєстрації облікових записів, комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням та sim-картки мобільних операторів.

Наразі затриманій повідомили про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Раніше ми повідомили про те, що вдалося ідентифікувати понад 14500 військовослужбовців рф, які воювали на території України. Також про те, що кіберполіція України спільно із волонтерами заблокувала 14 тисяч ворожих ресурсів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас