Нікополь До сайту

Стало відомо, хто очолить Запорізьку АЕС

Президент “Енергоатома” Петро Котін прийняв рішення взяти на себе виконання обов’язків гендиректора Запорізької АЕС. Всі подальші рішення стосовно роботи станції прийматимуться безпосередньо у центральному офісі НАЕК «Енергоатом».

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення офіційного Telegram-каналу “Енергоатом”.

Реклама

Відповідно до чинного законодавства, дозвільних та регламентних документів Петро Котін прийняв рішення взяти на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС. Адміністрування станції перенесено до Києва з моменту викрадення генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова.  3 жовтня його звільнили з полону. Зараз він перебуває на підконтрольній Україні території.

Всі технічні питання експлуатації енергоблоків будуть вирішуватись технічним персоналом АЕС за погодженням із центральним офісом, а саме виконувачем обов’язків головного інженера Юрієм Чернічуком під керівництвом виконувача обов’язків першого віцепрезидента – технічного директора НАЕК «Енергоатом» Юрія Шейка.

Раніше ми повідомили про те, що під Енергодаром з окупованої території змогли проїхати лише 30 з понад 4000 людей. Детальніше тут.

Реклама

Анна Томілова