ЖИТТЯ

Гендиректор Запорізької АЕС, який був у полоні, нею більше не керуватиме

3 жовтня генеральний директор МАГАТЕ привітав звільнення Ігоря Мурашова, гендиректора ЗАЕС. Гроссі всіляко сприяв його звільненню і очікував підтвердження, що Мурашов благополучно повернувся до своєї сім’ї.

Про це повідомляється у заяві агентства від 4 жовтня, передає Інформатор.

Дізнавшись про затримання Мурашова у суботу, генеральний директор Гроссі підтримував постійний контакт із усіма відповідними органами, щоб сприяти його звільненню. Як повідомлялося, генеральний директор ЗАЕС несе відповідальність за безпеку станції.

Наскільки відомо МАГАТЕ, Мурашов зараз перебуває зі своєю родиною на території, яку контролює Україна, і не продовжуватиме виконувати свої обов’язки на ЗАЕС. Поки не ясно, хто замінить його у цій ролі.

Експерти МАГАТЕ, які були присутні на ЗАЕС, повідомили, що сьогодні було завершено ремонтні роботи на зрошувальному басейні в районі енергоблоків № 5 та № 6, пошкоджених внаслідок обстрілу 20 вересня. Із суботи, 1 жовтня, обстрілів в районі ЗАЕС не зафіксовано.

Генеральний директор Гроссі вирушить до Києва, а потім до Москви наприкінці цього тижня, щоб продовжити свої консультації, спрямовані на узгодження та запровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС якнайшвидше.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти замінували перший та другий атомні енергоблоки ЗАЕС. В самому Енергодарі окупанти збільшили тривалість комендантської години.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас