Нікополь До сайту

Зросла кількість жертв внаслідок обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі

Кількість жертв внаслідок обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі зросла. Стало відомо про 25 загиблих та близько 50 поранених. Серед потерпілих є діти.

Про це повідомили у Генпрокуратурі, передає Інформатор.

Реклама

За даними слідства, 30 вересня 2022 року, близько 7:30, збройні сили рф нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону із мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку.

Наразі відомо про 25 загиблих та близько 50 поранених, серед потерпілих діти. Тривають першочергові слідчі дії, дані уточнюються.

Серед потерпілих діти

Зросла кількість жертв внаслідок обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі

Стало відомо про 25 загиблих

Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону

Близько 50 поранених

У Запоріжжі та області оголосили день жалоби

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області. За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Реклама

На терор відреагував Володимир Зеленський: «Кровожерливі покидьки! Відповідатимете неодмінно. За кожне загублене життя українців!».

1 жовтня у Запоріжжі та області оголосили день жалоби. Загарбники випустили по цивільним 16 ракет із зенітно-ракентного комплексу.

Альона Антонова

Реклама