ЖИТТЯ

Загарбники випустили по Запоріжжю 16 ракет із зенітно-ракентного комплексу

30 вересня, російські загарбники випустили по Запоріжжю 16 ракет із застосуванням ЗРК “С-300”. Чотири з яких – в район авторинку та по пункту виїзду громадян на окуповану територію. Внаслідок чого загинули 23 людини.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко у своєму Telegram-каналі повідомив нові подробиці щодо сьогоднішніх ракетних ударів рашистів по Запоріжжю, передає Інформатор.

«Попередньо, випущено було 16! ракет із застосуванням ЗРК “С-300”. 23 загиблих та 28 поранених. Нелюди. Чотири ракетних удари нанесено в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в’їзду на/з тимчасово окупованої території України. Там стояла колона машин з цивільними, які прямували за своїми родичами на тимчасово окуповану територію».

Що таке  ЗРК “С-300”

С-300 – сімейство радянських зенітно-ракетних систем середнього радіуса дії. Серійне виробництво системи під індексом С-300ПТ було розпочато в 1975 році. В 1978 році були завершені випробування системи, а в 1979 році перший полк С-300 став на бойове чергування.

В залежності від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів.

Раніше ми повідомили про те, що з Енергодару окупанти обстріляли Червоногригорівську громаду та Нікополь: подробиці від поліції. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас