ЖИТТЯ

Українські полярники розповіли, як назвали новонароджених тюленят

Українські полярники обрали імена для тюленят Ведделла, які народилися біля станції «Академік Вернадський». Їх назвали Мирко та Мрія. Щоб дати ім’я тюленятам навіть конкурс оголосили.

Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі.

Поблизу української станції в Антарктиді народилися первістки в цьому сезоні – хлопчик та дівчинка тюленята. Нагадаємо, перше побачило світ на сусідньому острові Вінтер, біля будиночку Ворді, а друге – біля острова Скуа, на кризі в протоці Скуа Крік.

«Загалом ми отримали понад 250 пропозицій в Інстаграмі та майже 150 у Фейсбуці. Варіанти були дуже різні: від Джавеліни і Байрактарчика до Бодіпозитивки та Борща. З усього різноманіття полярники обрали ім’я Мрія для дівчинки та Мирославко (Мир, Мирко) – для хлопчика», – розповідають в Центрі.

Такий вибір полярники пояснили тим, що з одного боку імена, звісно, мають бути актуальними тим жахливим подіям, які відбуваються зараз в Україні. Але з іншого боку – не повинні бути прив’язані тільки до війни, а мати ширший, загальнолюдський сенс.

«Мрія – це і про те, що ми втратили в цій війні, і про необхідність мріяти далі, вірити в краще майбутнє та будувати його. Мир сьогодні потрібен і в контексті Перемоги та завершення нинішньої війни, і в контексті глобального існування планети для можливості розвитку, співпраці, взаєморозуміння», – кажуть українські полярники.

Полярники подякували всім учасникам конкурсу. А автори, які вказали імена-переможці першими, отримають подарунки.

Цікаві факти про тюленів:

Вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців. Народження малят відбувається на поверхні криги. Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, в довжину сягають 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг.

Мати вигодовує малюка протягом 7-ми тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – 20 років.

Раніше ми повідомили про те, що український бабак-віщун Тимко пережив окупацію. Подробиці – тут.

Альона Антонова

Фото: Сергій Глотов

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас