ЖИТТЯ

Український бабак-віщун Тимко пережив окупацію

Харківський бабак Тимко, який кожного року віщує українцям про прихід весни, прожив в окупації шість місяців. Разом з іншими тваринами він знаходився у Нестерівці. Село ЗСУ звільнили від російських загарбників під час контрнаступу у вересні цього року.

Про це повідомляє Інформатор Нікополь з посиланням на Інформатор Україна.

Виявилось, що Тимко разом з іншими 30-ма бабаками весь цей час проживав у селі Нестерівка Куп’янського району. В окупації з ними були двоє наглядачів, які стежили за тваринами та годували їх.

Бабаків відвідав завідувач лабораторії «Східні степи» біологічного факультету Каразінського Володимир Грубник. Він привіз з собою гуманітарну допомогу від Червоного Хреста.

«Доглядали за тваринами працівники нашої лабораторії Володимир та Галина. Завдяки тому, що вони залишились, всі бабаки живі і здорові. Все гаразд. Доглядали пильно. Вони отримували все необхідне», – говорить Грубник.

Український бабак-віщун Тимко пережив окупацію

Український бабак-віщун Тимко пережив окупацію

Доглядали за тваринами Володимир та Галина

Доглядали за тваринами Володимир та Галина

Що відомо про бабака з Харківщини

Бабак Тимко ІІІ є народним віщуном, який передбачає якою буде весна. Він робить прогнози останні п’ять років. Його попередник – Тимко ІІ – працював сім років, після чого пішов на пенсію. У лютому 2004 року на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна вперше відсвяткували День бабака за прикладом Дня бабака у штаті Пенсільванія (США), де бабак Філ також передбачує початок весни. Відомо, що у 2022 році бабак-віщун Тимко пережив втрату партнерки. Про те, що він знаходиться в окупації стало відомо на початку травня. Випустити Тимка та інших тварин було неможливо, оскільки вони не змогли б вижити. Зараз з ним все добре, він готується до зимового відпочинку.

Раніше ми повідомили про те, що собака з Нікополя знайшла родину в Польщі. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас