ЖИТТЯ

Рада МАГАТЕ ухвалила резолюцію з вимогою до Росії негайно вивести свої сили з території ЗАЕС

Рада МАГАТЕ ухвалила резолюцію з вимогою до Росії негайно припинити дії на Запорізькій АЕС та вивести свої сили з території станції. За це проголосували 26 держав. Лише дві з них висловилися “проти”. 

За резолюцію проголосували 26 держав, проти були дві – Росія і Китай, решта утрималися від голосування. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Енергоатом”.

15 вересня Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка складається із представників 35-ти держав – членів ООН, ухвалила резолюцію з вимогою до росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції. Документ був запропонований Канадою та Польщею від імені України, яка не входить до правління вищого директивного органу МАГАТЕ.

В резолюції Рада керуючих закликає росію «негайно припинити всі дії проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні та на них».

Схвально проголосували 26 держав, дві – Китай та росія – висловилися «проти», а ще сім (Єгипет, Південна Африка, Сенегал, Бурунді, В’єтнам, Індія та Пакистан) утрималися.

В резолюції додається, що окупація ЗАЕС росією значно підвищує ризик ядерної аварії. Український персонал продовжує експлуатувати станцію в умовах, які МАГАТЕ вважає такими, що загрожують безпеці об’єкта.

Варто відзначити, що росіяни стверджують, що у даній резолюції немає жодного слова про систематичні обстріли Запорізької АЕС українською стороною.

Раніше ми повідомили про те, що з’явилася електронна петиція щодо надання Енергодару статусу «Міста-героя». Детальніше тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас