ЖИТТЯ

Мешканця Енергодара звинувачують у державній зраді

Мешканця Енергодара звинувачують у державній зраді. Чоловік здавав патріотів та дані про розташування ЗСУ.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інформатор.

Правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану 48-річному мешканцю Енергодара. За даними слідства, проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився допомагати російському військовослужбовцю.

На початку квітня російський військовий доручив 48-річному мешканцю Енергодара шукати, збирати та передавати інформацію про місця дислокації ЗСУ на території Запорізької області, інформацію про діючих та колишніх правоохоронців, військових, військових пенсіонерів, патріотів, активістів, волонтерів з числа мешканців Енергодара, адреси їхнього проживання та фактичного місцезнаходження – задля подальшого психологічного або/та фізичного тиску (з можливістю вербування або ліквідації) з боку російських окупантів.

Виконуючи завдання, житель Енергодара (уродженець села Мічуріна) зателефонував знайомому військовому ЗСУ, який не знав про його злочинні наміри, та з’ясував можливе місце дислокації підрозділів ЗСУ.

Потім він повідомив окупантові, де мешкає один із проукраїнськи налаштованих жителів Енергодара. Крім того, порадив застосувати до патріота психологічний та фізичний тиск, аби той припинив розповсюджувати в Енергодарі проукраїнські погляди та заклики проти окупаційної влади.

Іншому окупанту з позивним «Тамерлан» чоловік вказав місце, де переховувався проукраїнськи налаштований помічник першого заступника міського голови Енергодара.

Крім того, зрадник передавав окупантам дані та інформацію щодо більш тактично вдалого місця географічного розташування підрозділів рф на околицях та території Енергодара для ведення бойових дій та опору ЗСУ.

48-річному чоловіку заочно оголосили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада). Йому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Раніше Інформатор повідомив про те, що центру реабілітації хижих тварин під Енергодаром виповнюється 20 років. Як їм допомогти, читайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас