ЖИТТЯ

Окупанти готують чергові обстріли Запорізької АЕС: можливі атаки на інші атомні станції України

Окупанти готують чергові обстріли Запорізької АЕС. Не виключені атаки й на інші атомні станції України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, передає Інформатор.

Справді, є інформація про певну підготовку чергових провокацій та обстрілів Запорізької станції, про те, що особовий склад агресора має план перебування в укритті під час своїх сигналів, тобто є переміщення техніки, є систематична діяльність із пошкодження ліній електропередачі, яких зараз залишилося лише кілька, які поєднують ЗАЕС із українською енергосистемою, йдеться у повідомленні.

Представник ГУР також зазначив, що окупанти після захоплення станції «побачили певну безкарність з боку міжнародної спільноти, і це масштабують на всю енергетичну систему України, готуючи таким чином відверту гуманітарну катастрофу і кризу напередодні зими».

«Ми вже можемо говорити, на жаль, не лише про Запорізьку АЕС. російський агресор систематично, методично обстрілює всю енергетичну інфраструктуру України, і це, безперечно, може вплинути зрештою і на інші атомні об’єкти – на інші атомні станції», – сказав Андрій Юсов.

Він зазначив, що у рф залишається велика кількість ракет Х-22, якими вона може завдавати ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України далеко від лінії фронту.

Він додав, що останні удари по енергетичній системі та критичній інфраструктурі України – це планомірні дії агресора, і цілком можливо уявити й інші сценарії. Україна, зі свого боку, до цього готується.

Нагадаємо, МАГАТЕ закликає негайно створити безпечну зону навколо ЗАЕС. В Енергодарі окупанти відтермінували проведення референдуму в Енергодарі.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас