ВЛАДА

З 1 вересня в Україні запрацює нова програма: закордон за 200 тисяч гривень

З 1 вересня в Україні розпочнеться програма “ЄВідрядження”. Завдяки їй військовозобов’язані зможуть виїхати з країни. Але лише на 7 днів та за 200 тисяч гривень.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства економіки України, передає Інформатор. Послуга буде запущена у тестовому режимі для перевірки потреби.

Розробили проєкт «єВідрядження» Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації. Його мета – покращити мобільність бізнесу шляхом надання дозволу на короткострокове відрядження підприємців та їх працівників (не більше 10 осіб) за кордон до 7 днів із внесенням застави (гарантованого платежу) – 200 тисяч гривень.

Механізм «єВідрядження» буде доступним користувачам через портал «Дія» з 1 вересня. Послугою «єВідрядження» зможуть скористатися ФОПи або юридичні особи приватної форми власності, які відповідають таким критеріям:

  • своєчасно подали податкову звітність;
  • не мають заборгованості зі сплати ЄСВ;
  • виплачують середню заробітну плату по юридичній особі чи ФОПу не менше 20 тисяч гривень.

За умовами проєкту у відрядження за кордон матимуть можливість виїхати не більше 10% від загальної кількості працівників, але не більше 10 осіб. Попередньо підприємець повинен внести 200 тисяч гривень застави на власний рахунок. Ці гроші йому повернуть після того, як особа, що була у відрядженні, повернеться до України.

В разі порушення умов відрядження застава буде перерахована на потреби Міністерства оборони, підприємство не зможе оформити нові дозволи на виїзд співробітників за кордон, а вже діючі будуть скасовані.

Нагадаємо, неоднозначну реакцію в суспільстві викликало це нововведення. Обурилися навіть депутати Верховної Ради. Так, нардеп Максим Бужанський жорстко критикував цю пропозицію, мовляв, ще б запропонували закласти власний будинок, щоб мати змогу виїхати за кордон.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні «Укрзалізниця» запустила «Потяг до перемоги». Як виглядає потяг та кому він присвячений, шукайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас