ЖИТТЯ

Яка ситуація з COVID-19 на Дніпропетровщині: щеплення та випадки захворювання

За 1 серпня зафіксували 20 випадків COVID-19. Щотижня в Дніпропетровській області роблять у середньому 6 тисяч щеплень від коронавірусу.

Вакцинуються і дорослі, і діти від 12 років. Про це Інформатор дізнався з повідомлення Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Рівень захворюваності на COVID-19 потроху зростає, втім нині ситуація контрольована. На Дніпропетровщині працюють 200 пунктів щеплення, 60 мобільних бригад і 23 центри масової вакцинації.

Імунізують препаратами Comirnaty від Pfizer/BioNTech і CoronaVac. Їх на Дніпропетровщині понад 313 тисяч доз. Очікують ще вакцину Janssen від Johnson & Johnson. Її потрібно вводити один раз.

“Зараз війна і новий спалах коронавірусу може стати величезним навантаженням для медичної системи. Наше завдання його не допустити. Вакцинація вже довела свою ефективність. Тож закликаємо щепитися», – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Тетяна Квітницька.

У перший місяць війни людей було менше. Зараз щеплюватися приходять все активніше. Нині щодня приходять вакцинуватися близько 50-60 людей. Здебільшого роблять бустерну дозу. Але є й такі, хто прийшов вперше.

Загалом з початку епідемії на Дніпропетровщині зробили понад 3 мільйонів щеплень від коронавірусу. Вакциновані майже 60% дорослого населення нашої області.

Раніше ми повідомили про те, що антибіотики в Україні тепер продають лише за електронним рецептом. Деталі дізнайтеся за посиланням.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас