Нікополь До сайту

Громада Нікополя увійшла до переліку тих, де ведуться бойові дії

Нікопольська міська територіальна громада увійшла до переліку тих, де ведуться бойові дії. Всі внутрішньо переміщені особи, які виїхали з цієї громади, отримають грошову допомогу від держави.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Нікопольського району Євген Євтушенко, повідомляє Інформатор.

Реклама

Мінреінтеграції затвердили оновлений перелік теріторіальних громад розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). В цей список увійшла і Нікопольська міська територіальна громада.

Станом на 27.07.2022 року до оновленого переліку територіальних громад входить 9 областей. Це територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (7), Луганської (37), Запорізької (55), Херсонської (49), Миколаївської (25), Сумської (21), Чернігівської (5) областей. Загалом у переліку наразі 321 громада. Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.

Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони України на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Реклама

У процесі визначення таких територій спираються на три ключові критерії:

Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

Реклама

Раніше ми повідомили про те, що окупанти обстріляли Нікополь запалювальними боеприпасами. Відео моменту прильотів можна подивитись тут.

Анна Томілова

Реклама