ЖИТТЯ

Громада Нікополя увійшла до переліку тих, де ведуться бойові дії

Нікопольська міська територіальна громада увійшла до переліку тих, де ведуться бойові дії. Всі внутрішньо переміщені особи, які виїхали з цієї громади, отримають грошову допомогу від держави.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Нікопольського району Євген Євтушенко, повідомляє Інформатор.

Мінреінтеграції затвердили оновлений перелік теріторіальних громад розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). В цей список увійшла і Нікопольська міська територіальна громада.

Станом на 27.07.2022 року до оновленого переліку територіальних громад входить 9 областей. Це територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (7), Луганської (37), Запорізької (55), Херсонської (49), Миколаївської (25), Сумської (21), Чернігівської (5) областей. Загалом у переліку наразі 321 громада. Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.

Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони України на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

У процесі визначення таких територій спираються на три ключові критерії:

  •  території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких тривають активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти обстріляли Нікополь запалювальними боеприпасами. Відео моменту прильотів можна подивитись тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас