ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині окупанти готують мережу «активістів» аби вербувати людей

Ворог готує «референдум» в окупованих територіях, а у Дніпропетровській області планує створити мережу «активістів», аби вербувати людей. Наразі СБУ встановила місце знаходження організаторів та виконавців цих злочинів.

Тривають дії для притягнення їх до відповідальності. Про це Інформатору стало відомо з офіційного Telegram-каналу «Дніпро обласний».

Для проведення так званого «волевиявлення» ворог планує використати проросійську організацію «Донецька республіка». Раніше вона діяла лише на території терористичної організації «днр», але зараз її географію розширяють. Ворог планує і зміну назви. Найбільш ймовірний варіант, який оберуть окупанти – «большая россия».

За інформацією спецслужби, у складі цього утворення уже активно діє понад 1 000 «активістів», які щодня проводять зустрічі з населенням тимчасово окупованих територій.

“Серед них – агітатори, блогери та «дружинники», які співпрацюють з окупантами. Фактично вони вербують людей, закликаючи їх приєднатися до організації. Кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіа-ресурси, щоб охопити своєю пропагандою понад 50 млн глядачів з росії та сходу України”, – йдеться в повідомленні.

Для посилення електоральної підтримки загарбники пропонують продуктові набори, стартові пакети російських операторів мобільного зв’язку і пропагандистські газети.

Для поширення сепаратистських ідей ворог планує створити розгалужену мережу так званих «активістів» у Дніпропетровській області (а також у Херсонській, Харківській та Запорізькій), щоб за потреби розгорнути масштабну підривну діяльність і там.

Раніше Інформатор писав про те, що підрозділ ППО із Дніпропетровської області збив російський штурмовик СУ-25 “Грач”. Деталі читайте тут.

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас