ЖИТТЯ

На водоймах Дніпропетровщини з початку червня потонуло 29 людей

В Дніпропетровській області з початку червня потонуло 29 людей, серед яких 2 дитини. Ще 5 людей вдалося врятувати. Загалом трапився 31 небезпечний випадок на водоймах нашого регіону.

Про це повідомили в прес-службі Нікопольського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Утоплення є третьою за поширеністю причиною смерті від ненавмисних травм у світі. На нього припадає 7% усіх випадків смерті, пов’язаних із травмами.

Понад 90% смертей від утоплення трапляються у річках, озерах, колодязях та у водоймах для зберігання води, при цьому діти та підлітки у сільській місцевості мають більші ризики.

На Дніпропетровщині попри закриття пляжів люди все одно продовжують їх відвідування. Відзначимо, що наразі офіційні місця купання в області повністю відсутні. В цих місцях не чергують рятувальники та медики. А на місцях рятувального посту лише розміщено екстрені номери служб.

Зараз неможливо отримати швидку допомогу в екстреному випадку. А отже, у більшості випадків, громадянам потрібно розраховувати лише на власні сили.

Рятувальники закликають свідомо ставитись до застережень і дотримуватись усіх порад. Наразі місця для купання не є пристосованими, як це було зазвичай. Зараз потрібно бути вкрай обережними на пляжних зонах під час купання. Не залишайте дітей без нагляду біля води. Будьте відповідальними, йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, що в Енергодарі окупанти ведуть обстріли з РСЗВ прямо зі спальних районів міста. Деталі читайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас