ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС окупанти наразили персонал на ризик радіаційного зараження

На захопленій Запорізькій АЕС окупанти вчергове порушили норми безпеки. Вони наразили персонал на ризик радіаційного зараження.

Про це Інформатор дізнався з офіційного Telegram-каналу «Енергоатома».

Вчора, 18 липня, російські загарбники, які окупували ЗАЕС, силоміць відібрали у двох працівників станції перепустки та, скориставшись ними, зайшли на «брудну» естакаду і до радіаційної зони блока № 2 ЗАЕС. Звісно ж, питаннями безпеки вони не переймалися і порушили всі встановлені норми та процедури проходження й перебування у цій зоні. Не було ані спеціального одягу, ані передбачених підготовчих процедур перебування в ній.

“Якби ж то окупанти наражали на небезпеку тільки себе – можна було б сказати «Яке прикре самогубство», але ж на одязі вони могли рознести радіаційні частинки станцією та прилеглою територією. Більш тому, ніхто не знає, що ще рашисти могли занести й залишити там: зброю, вибухівку тощо. А це вже пряма загроза ядерній безпеці! Енергоатом в установленому порядку поінформує МАГАТЕ й інші компетентні органи про черговий факт порушення ядерної та радіаційної безпеки”,  – йдеться в повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі викрали начальника служби охорони навколишнього середовища ЗАЕС. Деталі читайте тут. Також про те, що на окуповану Запорізьку АЕС приїхав російський радник.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас