ЖИТТЯ

Ворог вдарив з РСЗВ по трьом громадам Нікопольщини: коментар Євгена Євтушенка

Ввечері, 12 липня, російські війська вдарили з РСЗВ по Нікопольському району. В результаті на околиці міста спалахнула пожежа. На місце виїхали рятувальники. Попередньо, люди не постраждали.

Про це пізно ввечері в своїх Telegram – каналах повідомили голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко та голова Дніпропетровської  ОВА Валентин Резніченко, передає Інформатор.

У Нікополі звуки вибуху пролунали близько 21:30. Після цього було попередження про загрозу артобстрілу. Тож, коли все минулось, близько 0:30 людей заспокоїв Євген Євтушенко:

 “Наразі, зафіксовано “прильоти” на території трьох громад. В усіх випадках, попередньо, без жертв. Залучено всі необхідні служби. Бойових дій в межах району немає”.

Звуки пострілів, які згодом чула частина жителів міста Нікополь – результат боротьби ТрО з ворожими безпілотниками. Це вже 11-ий російський розвідник, знищений у небі над областю, написав Резніченко.

Мешканців Нікополя та адміністраторів всіх груп, чатів та каналів закликали не викладати фото чи відео з місця пригоди та негайно видалити опубліковані. Євген Євтушенко окремо просив власників інтернет-ресурсів посилити модерацію дописів та коментарів. Він наглядно показав, як ворог збирає інформацію для коригування артилерії.

Тож, перед тим, як щось писати, коментувати, оприлюднювати фото та відео – замисліться чи не прилетить поряд з вами і вашими рідними,  написав Євтушенко.

Як діяти у разі артобстрілу:

  • якщо ви на відкритій місцевості чи вулиці, то негайно сховайтесь у найближчій будівлі або лягайте на землю, по можливості в рівчак чи інше заглиблення;
  • якщо ви перебуваєте в приміщені, то спустіться в підвалене приміщення чи застосовуйте правило «двох стін»:
  • у разі виявлення небезпечних предметів чи боєприпасів не наближайтесь до них та негайно повідомте про це в екстрені служби: “101”, “102” чи “112”.

Через реальну загрозу обстрілів Нікополя та району у місті водять нові заборони. Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану дізнайтесь тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас