ЖИТТЯ

В Україні вводять електронні рецепти на антибіотики

З серпня в Україні  виписуватимуть електронні рецепти на антибіотики. Це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Електронний рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від того, чи є у вас декларація з сімейним лікарем. Водночас необхідною умовою є реєстрація в електронній системі охорони здоров’я. Якщо лікарня, до якої звертається пацієнт, не підключена до електронної системи охорони здоров’я, лікар має виписати паперовий рецепт.

“Це одне з рішень, яке дозволить відстежувати дані про призначення та обсяги використання антибіотиків в Україні, а також протистояти антибіотикорезистентності, в результаті якої все більше і більше інфекцій набувають стійкості до медикаментів”, – йдеться у повідомленні.

Українці зможуть купувати антибіотики за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього потрібно лише показати фармацевту довідку, яку лікар видасть як підтвердження призначення. Далі МОЗ планує повноцінний запуск електронного рецепта на антибіотики. При цьому рішення будуть ухвалювати з огляду на ситуацію в країні.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині немовля з’явилося на світ в автомобілі швидкої допомоги. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас