ЖИТТЯ

Сумоїстка з Дніпрорудного стала срібною призеркою Всесвітніх ігор

В американському Бірмінгемі тривають Всесвітні ігри – аналог Олімпіади для неолімпійських видів спорту. Спортсмени з усієї планети розігрують нагороди в 30 видах спорту, в тому числі й сумо.

Про це Інформатор дізнався із повідомлення на сайті Медіа-Центр Енергодару.

У складі збірної України у японському єдиноборстві змагалася титулована представниця Запорізької області, вихованка спортклубу «ХортА» Карина Колеснік. Про це ми повідомляли раніше. Дніпрорудненська сумоїстка вперше в історії Запорізької області стала срібною призеркою Всесвітніх ігор.

Свій спортивний шлях Карина  у Дніпрорудному. Нині вона – володарка повного комплекту медалей чемпіонатів світу, багаторазова чемпіонка Європи, майстриня спорту України міжнародного класу.

Як повідомляється на сторінці СК “ХортА” у Facebook, вже саме потрапляння Карини на Всесвітні ігри було історичним успіхом запорізького сумо, адже вона стала першою жінкою в історії нашої області, яка представила Україну на цих змаганнях у цьому виді спорту.

“Та не лише це накладало особливу відповідальність на запоріжанку. Додавав стимулу для перемоги і той факт, що рідний край Карини та її тренера ЗТУ Романа Білки зараз знаходиться у ворожій окупації. Тож хороші новини з Бірмінгема були вкрай необхідні, аби покращити настрій землякам з Василівки та Дніпрорудного”, – йдеться у повідомленні.

І Карині це вдалося. На Всесвітніх Іграх наша спортсменка провела чотири поєдинки, три з яких – проти японок. І лише у фіналі фортуна була на боці опонентки, тож наша землячка отримала срібло.

Варто також додати, що на змаганнях Карині Колеснік довелося виступати не у своїй ваговій категорії (таку ліцензію отримала Україна). При власній вазі 73 кг українка змагалася з суперницями вагою понад 80 кг.

Втім характер і прагнення до перемоги зробили свою справу, тож тепер маємо перше в історії Запорізької області срібло у жіночих змаганнях з сумо!Щирі вітання спортсменці та її тренеру!

Сумоїстка з Дніпрорудного стала срібною призеркою Всесвітніх ігор

Сумоїстка з Дніпрорудного стала срібною призеркою Всесвітніх ігор

Спортсменка провела чотири поєдинки, три з яких - проти японок

Спортсменка провела чотири поєдинки, три з яких – проти японок

Срібна нагорода

Срібна нагорода

Раніше ми повідомили про те, що мешканці Енергодара залишилися без інтернету. Як минула ніч на Дніпропетровщині розповів голова Дніпропетровської обласної ради.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас