ЖИТТЯ

Що варто знати про постановку жінок на військовий облік

У російському медіапросторі вкотре запустили фейк про мобілізацію жінок в Україні. Його офіційно спростувала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр. Втім, багато українок хвилює питання необхідності ставати на військовий облік.

Інформатор попросив народного депутата, юриста Дениса Маслова розповісти, хто і коли має стати на облік.

“Що стосується жінок, то постановка їх на військовий облік планується 1 жовтня цього року і буде стосуватися виключно обмеженого кола осіб, які мають відповідну спеціальність та освіту.

Перелік спеціальностей, за якими починаючи з 1 жовтня, жінки мають стати на військовий облік, зазначений у Наказі Міністерства оборони від 11 жовтня 2021 року № 313. Зокрема: медицина, харчові технології, інженерія, телекомунікації, облік та оподаткування, поліграфія, психологія, соцзабезпечення, зв’язок.

Ставши на облік, жінка стане військовозобов’язаною та перебуватиме у запасі ЗСУ чи іншого військового формування.

Нині й найближчим часом нікому з жінок до армії йти не треба. Ніхто їх примусово мобілізувати та спрямовувати на фронт не буде. Постановка деяких жінок на військовий облік з 1 жовтня теж не означає, що їх обов’язково мобілізуватимуть. Служба у ЗСУ для жінок залишається виключно добровільною справою”, – сказав Денис Маслов.

Що ще треба знати про військовий облік жінок в Україні – дивіться тут. Хто із чоловіків може виїхати за кордон під час війни та які документи для цього потрібні – читайте на Інформатор Україна. Повідомляли ми і про те, чи можна чоловікам залишати місце проживання без дозволу.

Подорожі під час війни Яких правил безпеки варто дотримуватись, дізнайтесь тут.

Ольга Палій

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас