Нікополь До сайту

Подорожі під час війни: яких правил безпеки варто дотримуватись

Мандрувати та пересуватися країною не заборонено. Варто пам’ятати, що у кожній області під час воєнного стану діють певні обмеження.

Де і як можна відпочивати розповість Інформатор з посиланням на Державне агентство розвитку туризму України.

Реклама

Збираючись у мандрівку, варто дізнатися про наявність укриттів по маршруту вашої подорожі. Туроператором та екскурсоводам теж необхідно формувати маршрути з урахуванням розташування бомбосховищ, бо це  відповідальність за людські життя. Якщо ви  плануєте відпустку або хочете відвідати туристичні локації, перед візитом потрібно уточнити графік роботи об’єкту. Також при плануванні мандрівок враховувати те, що для підтримання правопорядку на території областей діє комендантська година. Як правило, вона триває з 23.00 поточної доби до 05.00 наступної доби.

Що заборонено

Які обмеження варто враховувати в більш безпечних регіонах України

Центральні та західні регіони України вважаються більш безпечними для відпочинку на природі, але варто враховувати, що в більшості з них продовжують діяти заборони на відвідування лісів і купання в деяких водоймах.

Зазначимо, що у кожній області за безпеку відповідають насамперед військова адміністрація, а також місцева влада, ДСНС, поліція та військові. Саме до них варто звертатися, щоб уточнити — чи безпечно їхати в той чи інший регіон, які локації можна відвідувати, а які заборонено.

Реклама

У Дніпропетровській області запускають нову електричку та змінюють розклад ще кількох. УЗ подовжує маршрут потяга «Запоріжжя — Львів» до Ужгорода. Подробиці — тут.

Альона Антонова, Владлена Мачульська

Реклама