ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині агент Росії розвідував позиції української ППО

На Дніпропетровщині співробітники військової розвідки Служби безпеки України затримали російського агента. Чоловік розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300.

Отримані дані чоловік мав передати своєму «куратору» закритими каналами зв’язку. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прес-службу СБУ у Дніпропетровській області.

За однією з версій слідства, окупанти планували використати цю інформацію або для здійснення ракетних ударів, або для проведення диверсій та нейтралізації протиповітряної оборони України на території області. Нагадаємо, 5 липня ППО Дніпропетровської області збила 6 із 7 запущених російськими військами ракет.

На Дніпропетровщині агент Росії розвідував позиції української ППО

На Дніпропетровщині агент Росії розвідував позиції української ППО

Встановлено, що зрадника щодо розвідувально-підривної діяльності завербували спецслужби Росії. Під час обшуків у чоловіка вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використав для комунікації із представниками агресора. Затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111  (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами).

Раніше ми написали: УЗ подовжує маршрут потяга «Запоріжжя — Львів» до Ужгорода. Також біля Нікополя впіймали корегувальника вогню окупантів.

Олена Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас