ЖИТТЯ

Завдяки чат-боту поліція Дніпропетровщини у соцмережах виявила 550 акаунтів прихильників «руського міру»

За два тижні до офіційного чат-боту поліції надійшло понад 600 повідомлень щодо можливих злочинів в умовах війни. У соцмережах було виявлено 550 акаунтів прихильників «руського міру».

Про це Інформатор дізнався із повідомлення прес-служби поліції Дніпропетровській області.

Поліцейські управління кримінального аналізу ГУНП в Дніпропетровській області опрацювали кожну інформацію, яка надійшла у телеграмі на офіційний чат-бот для боротьби зі зрадниками України @Krim_dnp_bot.

Завдяки повідомленням громадян, у соцмережах було виявлено 550 акаунтів прихильників «руського міру». Як з’ясувалося, деякі облікові записи користувачів були зламані та їх використовували інші особи. Ще частина встановлених осіб в процесі профілактичної роботи надали пояснення та видалили заборонені публікації.

Також встановлені 83 особи, які публічно підтримували злочинні дії рф офлайн. Ще 9 підприємців продавали товари із забороненою комуністичною символікою в мережі Інтернет.

За результатом перевірок станом на 2 липня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 5 кримінальних проваджень за фактами державної зради, незаконного зберігання зброї, поширення комуністичної символіки та виправдовування збройної агресії рф.

Стосовно 21-ї особи інформацію передано Службі безпеки України у Дніпропетровській області. З іншими порушниками проведена профілактична робота.

Нагадаємо, у Нікополі 52 поліцейських отримали відзнаки, подяки, грамоти та подарунки. В Енергодарі після катувань помер водолаз ЗАЕС.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас