Нікополь До сайту

В Нікопольському районі сталася серія спроб самогубства

Під час війни українці переживають сильний стрес. Тому дехто вдається до радикальних і нерозумних дій. Так, у  Нікопольському районі медики врятували пʼятьох людей від самогубства. Двоє з них були літніми людьми. 

Повідомляє Інформатор із посиланням на публікацію медикині Валентини Марченко.
З початку жовтня медики «швидкої» Нікопольського району пʼять разів виїжджали на виклик з приводу самогубства.

Реклама

В одному із сіл Нікопольського району 70-річний чоловік вирішив піти із життя, отруївшись газом через конфлікт із рідними йому людьми. Він пішов у гараж, закрився там, відкрив кран якогось балону із невідомим газом, надихався його і втратив свідомість. На щастя його знайшов онук, викликав рятувальників і «швидку». Потерпілого доставили до лікарні.

В той же день інший 71-річний чоловік з Покрова також вирішив звести рахунок із життям і стрибнув у колодязь. На щастя, він залишився живим лише отримав садна. Чоловік просидів декілька годин в колодязі, добряче замерз, а тоді почав кричати, щоб йому хтось допоміг. Його знайшли люди, які виявивши відсутність чоловіка, пішли на його пошуки, також викликали рятувальників і медиків. Чоловіка дістали з колодязя та із забоєм грудної клітки та загальним переохолодженням доставили до лікарні.

На наступний день 58-річна жінка вирішила покінчити із собою через конфлікт із сином, який веде асоціальний спосіб життя. Жінка випила цілу упаковку заспокійливих ліків. Їй довелося промивати шлунок. Від госпіталізації вона категорично відмовилась, проспала цілу добу. А через декілька днів виклик на цю ж адресу – син пацієнтки, 39-річний чоловік, організував демонстративне самогубство. Чоловік обрав найтупіший ніж і почав наносити ним подряпини на руках. Мама з переляку викликала «швидку». Потерпілому обробили подряпини. Їхати в лікарню він відмовився.

Реклама

Напередодні трапився ще один випадок спроби самогубства. 39-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння вирішив повіситися на перекладині в шафі. Він зав’язав мотузку і заліз в петлю. На щастя, петля розв’язалася і чоловік залишився живим. Проте його госпіталізували в спеціалізоване відділення. «… не нехтуйте найбільшим Божим даром, не гнівіть Господа і не випробовуйте зайвий раз долю», – говорять медики.

Олена Шевченко 
Реклама