Нікополь До сайту

385 років: незламний Нікополь відзначає день міста

Під час повномасштабного вторгнення Нікополь став прифронтовим містом і щоденно потерпає від ворожих обстрілів. Проте місто живе, мешканці пристосовуються до теперешних реалій і цього року, 28 вересня, відзначають 385-ту річницю створення Нікополя.

З цим святом мешканців привітав міський голова Нікополя Олександр Саюк, – передає Інформатор.

Реклама

Після початку повномасштабної російської агресії 24 лютого 2022 року в Нікополі було введено воєнний стан. Тисячі нікопольців стали на захист України в лавах Збройних Сил та територіальної оборони України. З початку березня 2022 року місто опинилося на лінії фронту між українськими і російськими військами, з 12 липня 2022 року – в зоні активних бойових дій. Внаслідок воєнного стану і терористичних ракетно-артилерійських обстрілів російських військ, більшість мешканців покинули місто. Російські окупанти тисячами снарядів, мін і ракет, боєприпасів з безпілотних апаратів пошкодили та знищили близько 5500 житлових багатоквартирних і приватних будинків, десятки промислових підприємств, об’єктів соціально-культурної та комунальної інфраструктури, вбили, поранили і покалічили більше 300 мирних мешканців Нікополя.

Українська армія, у тому числі сили протиповітряної оборони, захищають небо Нікополя і в цілому півдня Дніпропетровської області від нападів російських БПЛА. За успішні бойові дії зенітно-ракетний полк, дислокований у місті був удостоєний 5 серпня 2023 року Указом Президента України почесного найменування “Нікопольський”.

“З Днем народження, наш незламний Нікополь! Місто козацької слави, праці та сили духу. Попри рани, які завдала війна, ти продовжуєш жити, працювати та боротися за майбутнє. Після перемоги, яку неодмінно здобудемо, ми відбудуємо кожен твій куточок, кожну вулицю, все те, що є для нас дорогим. Слава Нікополю — місту, що живе й бореться”, – написав Саюк.

Реклама

Читайте про те, що військовий розповів, як ворог використовує Нікополь і цивільних мешканців, як полігон. Також Інформатор писав, що спортсменка з Нікополя здобула “бронзу” на Паралімпійських іграх у Парижі.

Олена Шевченко

Реклама