Прес-релізи

Які ціни на квартири в Дніпрі зараз

На початку повномасштабної війни в Україні Дніпро став величезним гуманітарним хабом. Сюди з’їжджалися люди з південних і східних регіонів у пошуках безпечного місця. У зв’язку з цим пожвавився і ринок нерухомості, який на початку 2022 року завмер, оскільки було закрито реєстри. Нині ситуація стабілізувалася, люди трохи заспокоїлися і звикли до свого становища. З’явилося чимало охочих придбати квартиру в Дніпрі та залишитися жити в цьому місті.

Важливо зазначити, що первинний і вторинний ринки мають різну тенденцію й активність. Охочі продати квартиру в Дніпрі на сайті ДІМ РІА утримують ціни, тож дешево, як у перший час на початку війни, купити житло вже не вийде. І це незважаючи на те, що в 2024 році трохи спав бум на купівлю квартир, оскільки в обласний центр стало приїжджати менше людей, ніж минулого року. Хоча варто зазначити, що за останні декілька місяців ціни дещо просіли.

У результаті склалася парадоксальна ситуація – ціни залишаються на рівні високого попиту, а сам попит трохи ослаб. Що стосується первинного ринку – то тут усе стабільно і зрозуміло. Ціни зростають пропорційно інфляції та вартості будівельних матеріалів.

Ціни на квартири за районами Дніпра

Вибір району для купівлі квартири – це серйозне рішення, яке залежить від безлічі факторів:

  • бюджету;
  • способу життя;
  • рівня безпеки;
  • наявності зручностей і зелених зон;
  • необхідної інфраструктури.

Середня ціна за метр квадратний 958 доларів, за об’єкт – 52 тисячі доларів. Далі детальніше по районах.

Центральний район

Це історичний центр міста з багатою інфраструктурою, розвиненою транспортною розв’язкою, великою кількістю магазинів, ресторанів і культурних об’єктів. Тут знаходиться найпрестижніша нерухомість, вартість якої варіює від $28,000 за однокімнатну квартиру, до $60,000 за житло з трьома кімнатами.

Індустріальний район

Для тих, хто шукає більш доступне за вартістю житло і при цьому орієнтується на розвинену транспортну розв’язку. Квартири на вторинному ринку коштують від 28 тисяч доларів за однушку, і до 36 тисяч доларів за трикімнатні апартаменти.

Щодо первинного ринку, то ситуація трохи інша. На відміну від Центрального, тут не так багато новобудов, а квартири площею 60 метрів квадратних коштують близько 30-35 тисяч доларів.

Амур-Нижньодніпровський район

Затишний, з безліччю зелених зон, район, тихий і спокійний, тому підходить для сімей з дітьми, пенсіонерів. Він приваблює покупців доступними цінами, розвиненою інфраструктурою. Ціни на квартири залежать від багатьох чинників, але в середньому при купівлі доведеться віддати:

  • за 1-кімнатну – від 15 до 35 тисяч доларів;
  • за 2-кімнатну – від 25 до 50 тисяч доларів;
  • за 3-кімнатну – від 35 до 70 тисяч  доларів.

Як бачимо, діапазон досить широкий, оскільки на ціну впливає стан, площа, поверх і багато інших чинників.

Новокодацький район

Це найбільший район Дніпра, з активними забудовами, інфраструктурою, що розвивається, розділений на мікрорайони. Тут великий вибір квартир як у новобудовах, так і на вторинному ринку. Через це складно вивести середній показник, ціни варіюють у такому діапазоні:

  • Однокімнатні – від 18 до 40 тисяч доларів;
  • Двокімнатні — від 28 до 60 тисяч доларів;
  • Трикімнатні – від 40 до 80 тисяч доларів.

Можна вибрати поверховість, мікрорайон, планування, стан. Ціни постійно змінюються і здебільшого зростають. Тому якщо плануєте купувати квартиру в Дніпрі, приступайте до пошуку вже зараз.

Рекламний матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас