ЖИТТЯ

Скільки треба платити за зелену карту у 2025 році?

Українці, які планують виїзд за кордон на автомобілі, стикаються з необхідністю оформлення зеленої карти. Цей міжнародний страховий поліс є обов’язковим для водіїв, які збираються виїжджати за межі України.

У 2025 році очікуються певні зміни в тарифах на зелену карту, пов’язані з коливаннями економічної ситуації та ринковими умовами. Розглянемо детальніше, скільки доведеться платити за цей поліс і на що звернути увагу при його оформленні.

Що таке зелена карта?

Зелена карта — це поліс обов’язкового страхування цивільної відповідальності водіїв, які виїжджають за межі України. Він діє в країнах, що є учасниками міжнародної системи зеленої карти, серед яких більшість європейських держав.

Цей поліс покриває відповідальність водія у разі дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) на території інших країн, забезпечуючи компенсацію шкоди третім особам. Так само працює українська страховка — автоцивілка (ОСЦПВ).

Що вплине на вартість зеленої карти у 2025 році?

1. Курс валют. Як і раніше, тариф на зелену карту безпосередньо прив’язаний до євро, оскільки більшість країн, куди вирушають українські водії, використовують євро або інші стабільні валюти. Коливання курсу гривні до євро можуть вплинути на кінцеву вартість поліса.
2. Тривалість дії. Страховка може бути оформлена на різний термін: від 15 днів до одного року. Залежно від тривалості поїздки, ціна поліса буде змінюватися. Очікується, що у 2025 році ціни на короткострокові поліси залишаться більш-менш стабільними, тоді як річні можуть подорожчати на 5-7%.
3. Країна перебування. Країни, до яких ви плануєте подорож, також впливають на вартість зеленої карти. Страховка до Молдови чи Азербайджану та у Європу має різну ціну.

Як заощадити на оформленні зеленої карти?

Багато страхових компаній пропонують знижки при оформленні зеленої карти через інтернет. Це не лише зручно, але й допоможе заощадити коштом кешбеку.

Обирайте покриття на той термін, впродовж якого ви будете перебувати за кордоном. Короткотривалі поліси коштують в рази дешевше.

Рекламний матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас