Нікополь До сайту

Діти з Нікопольщини можуть поїхати на відпочинок за програмою єОздоровлення

Прифронтові території постійно потерпають від ворожих обстрілів. Діти перебувають у стані стресу. Тому важливо забезпечити дітям відпочинок відпочинок у більш спокійних умовах.

Відтепер, діти з областей, де ведуться активні бойові дії можуть отримати путівки до Дитячого центру “Артек” за кошти держбюджету, повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Україна. Гроші на путівки для дітей з прифронтових територій, це зокрема й Нікопольский район, який обстрілюється ворогом щоденно.

Реклама

Раніше путівки виділялися відповідно до потреби, але не більше 1/2 фактичної кількості на зміну, без урахування першочерговості прифронтових регіонів.

Якщо після розподілу на області, де ведуться активні бойові дії, буде залишок путівок, їх розподілятимуть на решту регіонів пропорційно потребі.

Також розширюється перелік категорій дітей з прифронтових регіонів, які матимуть право на відпочинок в “Артеку” за кошти державного бюджету. Тепер путівки в цих областях зможуть отримати діти, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки згідно зі Статтею 1 Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”. 

Реклама

Як скористатися програмою єОздоровлення:

Важливо: Послугою можна скористатися тільки в тому випадку, якщо дитина НЕ отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Олена Шевченко 

Реклама