ТРЕШ

Мешканці Нікополя спостерігали пожежу на ЗАЕС: рівень радіації і відповідь МАГАТЕ

Увечері 11 серпня над Енергодаром височів стовп чорного диму. Це побачили й мешканці Нікополя з протилежного берега. Пожежа сталася на території Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, – передає Інформатор. Він зазначив, що росіяни влаштували пожежу прямо на ЗАЕС.

“Енергодар. Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції, – йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 12 серпня. Рівень радіації в Нікопольському районі – в нормі, а пожежа закінчилася.

«Пожежа на території Запорізької АЕС припинилася. Рівень радіації на Нікопольщині в нормі. Тримаємо ситуацію на контролі», – написав голова ДніпрОВА Сергій Лисак.

В свою чергу на пожежу відреагували й на офіційній сторінці МАГАТЕ: «Експерти МАГАТЕ стали свідками сильного темного диму з північної частини ЗАЕС після численних вибухів, які пролунали ввечері. Команда ЗАЕС повідомила про ймовірну атаку безпілотника на одну з градирень, розташованих на майданчику. Про вплив на ядерну безпеку не повідомлялося».

Натомість, є інформація, що росіяни влаштували провокацію і підпалили шини на території ЗАЕС.

«По неофіційній інформації отриманій від джерел з протилежного берегу – росіяни підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості. Можливо, це провокація, або спроба створити паніку в населених пунктах на правому березі колишнього водосховища. Наразі, ЗАЕС працює в штатному режимі, наскільки це можливо в умовах окупації», – повідомив очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Пост МАГАТЕ в соцмережі Х

Раніше Інформатор повідомляв, що росіяни запускали fpv-дрони над ядерними реакторами ЗАЕС в бік Нікопольського району. Також ми показали відеоролик про Енергодар, який створила платформа United24.

Олена Шевченко 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас