Прес-релізи

Що робити при високій температурі у дитини

Гострі респіраторні інфекції (ГРІ) — це група захворювань, які виникають при потраплянні в організм вірусів або бактерій. Найчастішими збудниками є:

  • вірус грипу;
  • COVID-19;
  • аденовіруси;
  • ротавіруси;
  • стрептококи;
  • пневмококи;
  • парвовіруси.

Основними проявами ГРІ є кашель, біль у горлі, закладеність носа, підвищення температури тіла. Швидко та ефективно усунути ломоту в тілі і гарячку допомагають жарознижувальні та протизапальні препарати.

Наприклад, Нурофен, ціна на який доступна для пацієнтів, використовується для зниження гарячки та болю. Ліки швидко знижують температуру, зменшують біль і покращують загальний стан при ГРІ.

Як лікувати дитину при ГРІ

Щоб не допустити погіршення стану та прогресування хвороби, важливо своєчасно та правильно розпочати лікування. Воно полягає у дотриманні таких рекомендацій:

Дайте дитині відпочити та пити більше води. Достатня гідратація допомагає відновити втрату рідини під час потіння.

Усуньте симптоми. Парацетамол і Ібупрофен допомагають знизити жар, запалення і біль. Для дітей обидва препарати випускаються у вигляді сиропів. Також при високій температурі ефективними будуть зниження температури приміщення, провітрювання та дотримання оптимального рівня вологості.

Дайте носу дихати. При закладеності носа у дитини використовуйте сольові розчини для промивання. Повторювати процедуру потрібно 4–5 разів на день. Також рекомендується використовувати судинозвужувальні засоби у вигляді крапель або спреїв. Їх застосовують не частіше 2 разів на день і не більше 3–5 днів.

Не торкайтеся до кашлю. При виникненні кашлю не поспішайте давати відхаркувальні засоби або сиропи. Сам по собі кашльовий рефлекс є захисним і допомагає організму очиститися від інфекції. Тому не потрібно, особливо в перші дні хвороби, використовувати такі засоби. Всі муколітики та інші препарати для розрідження і виведення мокротиння повинні бути призначені виключно педіатром.

Профілактика застуди

Для профілактики ГРВІ найефективнішими є вакцинація від грипу та пневмокока, часте миття рук, дотримання етикету кашлю та чхання. Також важливий здоровий спосіб життя для нормальної роботи імунної системи. Дитина повинна нормально харчуватися, пити чисту воду, вести активне соціальне життя та займатися спортом. Усе це в комплексі допоможе зменшити частоту гострих респіраторних інфекцій.

Рекламний матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас