ЖИТТЯ

Ідентифікували по ДНК: на фронті загинув 24-річний спецпризначенець з Нікополя

Стало відомо про загибель Нацгвардійця з Нікополя Данила Віталійовича Кольцова. У травні 2024 році зв’язок із ним обірвався. Пізніше Данила вдалося ідентифікувати за допомогою експертизи ДНК. У солдата залишилися батьки і брат.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Нікополь феросплавний.

В 2019 році після закінчення Нікопольського металургійного коледжу Данило прийшов працювати на НЗФ помічником горнового. Того ж року був призваний на строкову військову службу. Після закінчення терміну служби повернувся на завод, де отримав призначення на посаду горнового.

“Хлопець із завзяттям став до роботи. Вивчав тонкощі гарячої професії, прагнув реалізувати набуті знання. Молодого металурга надихав приклад батька Віталія Володимировича, також працівника нашого підприємства”, – згадують колеги. 

Під час повномасштабного вторгнення Данило став на захист Батьківщини в лавах Національної гвардії України. Пізніше, за власним рішенням, захисник перейшов до бойового підрозділу, який виконував відповідальні завдання на найгарячіших ділянках фронту. Данило закінчив школу розвідки і опанував професію оператора дрону. Потім він служив на посаді розвідника – радіотелефоніста взводу розвідки спеціального призначення та отримував нагороди за службу.

“Данило сміливо боронив рідну землю від окупантів. Був хоробрим воїном, надійним побратимом, люто ненавидів ворога і мріяв про перемогу. За відмінні якості, проявлені під час виконання обов’язків військової служби, мав відзнаки різного рівня, нагородну зброю”, – йдеться у повідомленні.

Після закінчення війни, Данило мав намір продовжити службу із захисту Батьківщини від зовнішніх ворогів у лавах СБУ, але травні 2024 року життя Данила обірвав ворожий снаряд.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що через 2 місяці після мобілізації на війні загинув штурмовик з Нікополя. Також ми писали, що під час ворожого обстрілу Нікополя загинув водій “швидкої”.

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас