ЖИТТЯ

Операційний стіл, апарат УЗД, інструменти: у лікарні Марганця з’явилося сучасне медобладнання від Чеської Республіки

Нікопольський район щодня потерпає від ворожих обстрілів. Ворог атакує будинки та цивільних. Тому допомога міжнародних партнерів для ефективного функціонування лікарень району вкрай важлива для мешканців. Тому Чеська Республіка передала Марганецькій міській лікарні сучасне медичне обладнання.

Чехія розвинена країна у галузі охорони здоров’я, тому медичне устаткування, яке благодійники передали Марганецькій громаді покращить роботу лікарні, – пише Інформатор.

Партнери з Чехії передали Марганецькій громаді операційний стіл для складних хірургічних втручань, гінекологічне крісло, аппарат УЗД, медичні планшети для сімейних лікарів, необхідні інструменти, меблі. Загальна сума допомоги склала 400 тисяч євро. Завдяки медобладнанню та меблям, які надали чеські партнери, у лікарні облаштують три кабінети.

Представники чеських виробників медобладнання провели навчання для місцевих лікарів та показали усі переваги роботи з новітнім устаткуванням.

Партнери розповіли про роботу наданого медичного обладнання

Багатофункціональний операційний стіл

«Ми щодня стикаємося з серйозним навантаженням. Коли доставляють до лікарні поранених від обстрілів, допомагають усі лікарі і весь медперсонал. При цьому за допомогою звертаються багато пацієнтів з різними проблемами і патологіями. Саме нове обладнання дасть можливість працювати оперативніше та надавати якісніші послуги людям», – зазначив Володимир Скрипник, лікар акушер-гінеколог однієї з лікарень Марганецької громади.

У свою чергу, як зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех, Чехія й надалі підтримуватиме медичні заклади Дніпропетровської області.

«Ми вже неодноразово були у Дніпропетровській області, спілкуємося з місцевими мешканцями, представниками органів місцевого самоврядування, чудово розуміємо і знаємо потреби регіону. Тож налаштовані розвивати нашу співпрацю», – сказав Радек Пех.

Раніше Інформатор повідомляв, що Дніпропетровщина та Південноморавський край Чеської Республіки відтепер партнери. Також м писали, що у Нікопольському районі встановили сучасну водоочисну станцію.

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас