ЖИТТЯ

Де у Нікопольському районі з крану тече питна, а не технічна вода: якої вона якості

Ситуація з водопостачання Нікопольського району потроху стабілізується. Утім вода, яка подається у мережу централізованого водопостачання, може використовуватись як питна лише у Нікополі. В інших громадах району використовувати воду з крану можна виключно в технічних цілях.

Про це повідомила Держпродспоживслужба у Дніпропетровській області, – передає Інформатор.

У Нікополі питна вода, яка подається населенню проходить постійний виробничий контроль якості. Відбір проб питної води проводиться, згідно з тимчасовою програмою проведення виробничого контролю безпечності та якості питної води, безпосередньо у місцях водозабору, перед надходженням у водопровідну мережу та у розподільній мережі.

За результатами лабораторних досліджень, проведених у грудні 2023 року та січні 2024 року, вода питна не відповідає нормативним значенням за санітарно-хімічними показниками (за вмістом хлороформу, тригалогенметанів, перманганатної окиснюваності, каламутності та кольоровості).

При виявленні відхилень водоканалом вживаються необхідні заходи з покращення якісних показників питної води у розподільній мережі залежно від виявленого забруднення.

Для забезпечення питною водою населення громад Нікопольського району, де відсутнє питне централізоване водопостачання, організовано пункти роздачі питної води, яка добувається з обладнаних свердловин на територіях цих громад. У

районі обладнано 21 артезіанську свердловину та 3 громадські колодязі, очищення води, отриманої з даних джерел, здійснюється за допомогою систем зворотного осмосу.

Загалом у Нікопольському районі функціонує понад 70 пунктів видачі води, де розміщено 140 ємностей з технічною та питною водою.

Нагадуємо, щоб уберегти себе від інфекційних хвороб, джерелом зараження якими є вода, необхідно дотримуватися елементарних правил:

– для пиття використовувати тільки кип’ячену або бутильовану воду;

– не пити воду з випадкових джерел;

– воду для приготування їжі і господарських потреб брати тільки з перевірених джерел;

– не пити воду з водопроводу, призначеного для технічних цілей тощо.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Нікопольському районі встановили сучасну водоочисну станцію. Також ми писали, коли у Нікопольському районі запустять в роботу магістральний водогін.

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас