ЖИТТЯ

Їхав з Ліверпуля в Нікополь, щоб вивезти дружину й сина: історія порятунку родини

24 лютого 2022 року для британця Яна Амні розпочався із дзвінка дружини, яка з маленьким сином знаходилася в Україні. Дружина іноземця повідомила чоловіку, що почалася повномасштабна війна. Не роздумуючи Ян вирішив щонайшвидше врятувати родину.

Про це Ян Амні розповів в інтерв’ю виданню BBC, – передає Інформатор.

Амні переїхав до України в 2016 році, але у 2021 році повернувся на роботу до Великої Британії. Але його «світ розвалився», коли 24 лютого 2022 року він отримав дзвінок від дружини, яка повідомила про вторгнення.

«Моєю початковою думкою було: «Мені потрібно їх врятувати», і я відчайдушно прагнув виїхати з країни, щоб принаймні спробувати дістатися до них», – каже Ян.

Першим, 26 лютого, у TikTok чоловіка було відео, де українці зривають російський прапор. А далі, 27 лютого, Ян із зібраним рюкзаком вже прямував до України, щоб забрати родину.

За допомогою TikTok Live, коли його кліп став вірусним, чоловік зібрав 2000 фунтів стерлінгів на автомобіль, щоб вивезти свою родину з охопленої війною України.

«Я не знав, чи вийде вибратися, моя дружина була надто налякана, щоб залишати домівку, і мені довелося її переконувати — це було найскладніше», – каже чоловік.

Чоловік зі своєю родиною повернувся до Великобританії після 30-годинної поїздки на автомобілі.

Він сказав: «Ми маємо намір повернутися (в Україну), коли це буде для нас безпечно, і ми хотіли б повернутися до нашого будинку в Нікополі, що зараз неможливо з міркувань безпеки».

Пан Амні описав ситуацію як «гнітючу».

«Пригнічує думка, що ми два роки живемо у війні, яка не повинна була відбутися і не повинна тривати», – сказав Амні.

Ян Амні, його дружина Неля та чотирирічний син живуть у Ліверпулі з березня 2022 року. 30-річний чоловік каже, що хоче, щоб його син знав рідну землю, де він народився. Не зважаючи, що малюк британець, він «передусім українець».

Родина сподівається, що одного дня їм вдасться повернутися в Україну.

Дружина та син Амні жили в Нікополі, коли почалася війна

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас