ЖИТТЯ

Помер легенда нікопольського футболу Григорій Варжеленко

16 лютого стало відомо про смерть заслуженого тренера України Григорія Тихоновича Варжеленко. Він помер за 20 днів до свого 74-річчя. Григорія Тихонович 56 років присвятив футбольній кар’єрі.

Трагічну звістку повідомив заступник голови нікопольської районної ради Дмитро Бичков, – передає Інформатор.

“Не стало легенди Нікопольського футболу… Пішла частина футболу, бо він і був футбол. Вічна пам’ять Вам, неймовірна людина! Всім нам Вас буде не вистачати”, – написав

Григорій Тихонович починав грати у нікопольському «Трубнику». Потім прийняв запрошення від перейти в київське «Динамо», але грав лише за дублюючий склад. Був капітаном в юнацькій збірній СРСР. Через численні травми змушений був достроково завершити футбольну кар’єру.

По завершенні кар’єри гравця розпочав тренерську діяльність. Спочатку працював у спортивній школі «Колос» (Нікополь). У 1995—1999 роках очолював нікопольський «Металург». Потім тренував російський «Старт» (Єйськ). На початку 2000 року призначений головним тренером житомирського «Полісся», яким керував до травня 2000 року. Потім працював у тренерських штабах кіровоградської «Зірки» та алчевської «Сталі».

У липні 2004 року знову очолив нікопольський клуб, який змінив назву на «Електрометалург-НЗФ». По завершенні сезону 2004/05 років команду розформували.

У 2010 році тренував аматорський колектив «Нікополь-Дніпряни». З 20 липня 2016 року був головним тренером ФК «Нікополь».

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Григорія Тихоновича Варжеленко.

Раніше Інформатор повідомляв, що померла колишня депутат міськради Нікополя Олена Івріна. Також ми писали про вбивство заступника мера Нікополя Віталія Журавльова.

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас