ЖИТТЯ

Протягом другого року війни «АТБ» сплатила до бюджетів всіх рівнів 25,06 мільярдів гривень

Другий виснажливий рік війни в Україні нарешті добігає кінця. Він став новим серйозним випробуванням для усього українського суспільства, бізнесу та економіки. Попри безпрецедентні виклики відповідальний торговельний бізнес, показав зростання добрими темпами.  Є надія, що цього року він досягне довоєнного рівня. Це важливо насамперед  тим, що саме ритейл є драйвером української економіки, його внесок у ВВП становить близько 14%. Багаторічним лідером галузі роздрібної торгівлі є «АТБ», яка входить у топ-10 найбільших платників податків країни.

Згідно оновлених даних з офіційного релізу «АТБ», за результатами 2023-го року до бюджетів всіх рівнів групою компаній було сплачено податків та зборів, включно з митними платежами і ЄСВ, на суму 25,06 млрд грн. Цей показник на 4,62 млрд грн перевищив фінансові результати попереднього року. Нагадаймо, за підсумками 2022-го «АТБ» сплатила 20,44 млрд грн податків, що склало близько половини  бюджетних надходжень від усього вітчизняного ритейлу. У 2021-му цей показник становив 19,45 млрд грн. Ще роком раніше — 15,8 млрд грн. А от десять років тому, у 2014-му сума сплачених податків складала 3,5 млрд грн. Як бачимо, компанія демонструє приклад дійсно стійкого та прозорого бізнесу.

Минулоріч до державного бюджету від «АТБ» пішло 16,49 млрд грн, до місцевих бюджетів –  6,02 млрд грн, до цільових фондів направлено 2,55 млрд грн. Це стало вагомим внеском  патріотичного бізнесу у нашу майбутню перемогу.

«Рік був для усіх нас виснажливим марафоном. Випробовуванням межі міцності та віри. Та попри все, разом ми подолали ще одну тривалу дистанцію і багато всього змогли, — пише на власній сторінці у Facebook Борис Марков, Генеральний директор та голова Ради директорів корпорації «АТБ», — ми стали по-справжньому народним брендом, об’єднувальним фактором для кожного українця… Рухаємось уперед, з вірою та надією дивимось у майбутнє!».

Як бачимо, група компаній «АТБ» вчергове підтвердила галузеве лідерство та звання найбільшого платника податків у ритейлі.

Флагман корпорації  — добре відома кожному з українців мережа «АТБ-Маркет» протягом 2023-го сплатила податків та зборів на суму в 19,45 млрд грн. Державний бюджет отримав від найбільшої мережі незламності внесок у 12,41 млрд грн, до місцевих бюджетів було сплачено 5,12 млрд грн податків та зборів, до цільових фондів – 1,92 млрд грн.

З першого дня війни «АТБ» перейшла на особливий режим роботи, ставши не тільки форпостом продовольчої безпеки країни, а й міцною точкою опори для українських захисників та вітчизняної економіки.

Партнерський матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас