ВЛАДА

Будинок не вписується у доходи: ВАКС конфіскував понад 2,25 млн грн у депутата Марганецької міськради

Вищий антикорупційний суд України прийняв рішення стягнути з депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача понад 2,25 млн грн. Справа в тому, що посадовець використав кошти, які не міг заробити законним шляхом. За них він придбав будинок та земельну ділянку у Дніпрі. 

Депутат проігнорував запит НАЗК стосовно походження коштів, тому агентство звернулось до САП. Опісля прокурори звернулись до суду, який прийняв рішення на їх користь. Про це повідомило Національне агентство із запобігання корупції у своєму офіційному Telegram-каналі, передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Було встановлено, що у 2020 році депутат придбав житловий будинок площею 283,4 квадратних метри й земельну ділянку в Дніпрі площею 0,0536 га. За все заплатив 2 млн 900 тис. грн.

Частина цих коштів, а саме 2,258 млн грн, не могла бути зароблена законним шляхом. Тоді НАЗК звернулося до депутата із запитом про походження коштів, але він проігнорував це. Жодних пояснень від посадовця не було. Агентство передало матеріали до САП для подальшого звернення до суду.

“За результатами розгляду позову ВАКС частково задовольнив вимоги прокурора: визнав частину активів необґрунтованими та ухвалив стягнути понад 2,25 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Прізвище депутата офіційно не називають. За інформацією «Слово і діло», мова йде про секретаря Марганецької міської ради Анатолія Деркача. Суд постановив стягнути з нього вищевказану суму у дохід держави. Рішення суддів можна оскаржити протягом 30 днів з дня його ухвали.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині заарештували майно російського депутата на 180 мільйонів гривень. І про те, що до Дня Сухопутних військ ЗСУ депутат з Нікополя отримав орден Данила Галицького.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас